Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tymbaliki z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 50 dag
masło 2 łyżki
kasza manna 10 dag
jajko 3 szt.
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
gęsta śmietana 1 szklanka
sól
cukier
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: tymbaliki z zielonego groszku

Odsącz groszek, zmiksuj na jednolitą masę. Ucierając masło, wbij kolejno po jednym żółtku. Dodaj zmiksowany groszek, dosyp kaszę manną i wymieszaj. Przypraw solą, cukrem i pieprzem.
Foremki wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Białka ubij z odrobiną soli na sztywną pianę, połącz z puree groszkowym.
Foremki napełnij masą i wstaw do brytfanny, wypełnionej wrzącą wodą. Brytfannę przykryj. Piecz na parze przez 40 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 19.01.2012 09:51
z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak