Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak kilka liści
ryż długoziarnisty 1 szklanka
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
masło 3 łyżki
pomidory 2 szt.
jajko 2 szt.
kiełki 1/2 opakowania
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet ryżowy

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Umyty szpinak sparz w osolonym wrzątku, schłódź, aby nie stracił koloru.
Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj ryż, chwilę podsmaż i zalej dwiema szklankami wody, posól. Gotuj tak długo, aż ryż wchłonie całą wodę.
Foremkę wyłóż folią, a następnie odsączonymi liści szpinaku. Do schłodzonego ryżu dodaj pomidory i jajka, dopraw solą i pieprzem. Przełóż do foremek. Przykryj resztą szpinaku i końcówkami folii. Piecz w kąpieli wodnej w temp. 200 stopni przez 30 minut. Podawaj schłodzony z kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 21.05.2012 09:46
fajne, mi sie podoba
Grażyna13 23.09.2011 19:47
Super !
magical66 04.06.2011 22:51
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak