Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Umyty szpinak sparz w osolonym wrzątku, schłódź, aby nie stracił koloru.
Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj ryż, chwilę podsmaż i zalej dwiema szklankami wody, posól. Gotuj tak długo, aż ryż wchłonie całą wodę.
Foremkę wyłóż folią, a następnie odsączonymi liści szpinaku. Do schłodzonego ryżu dodaj pomidory i jajka, dopraw solą i pieprzem. Przełóż do foremek. Przykryj resztą szpinaku i końcówkami folii. Piecz w kąpieli wodnej w temp. 200 stopni przez 30 minut. Podawaj schłodzony z kiełkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajne, mi sie podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !