Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę, 3 jajka i szczyptę soli zagnieć z kilkoma łyżkami wody na gładkie ciasto. Przykryj wilgotną ściereczką, odstaw na 30 minut.
Farsz: Ugotowane buraki zetrzyj na tarce, osącz. Podsmaż na 8 dag maśle. Włóż do miski, dodaj twarożek, 2 jajka, bułkę tartą, połącz, przypraw.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Napełnij farszem, zlep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotuj 3 minuty.
Sos: 10 dag masła stop, posyp makiem, wymieszaj. Polej pierogi, posyp starym serem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !