Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z fasolki szparagowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
fasolka szparagowa 3 garście
pieczarki 6 szt
tłuszcz
pomidory 2 szt
groszek konserwowy 2 łyżki
śmietana 2/3 szklanki
mąka 1 łyżka
natkka pietruszki
sól
pieprz
cukier
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z fasolki szparagowej

Fasolkę oczyszczamy płuczemy i kroimy na kawałki,zalewamy wrzącą wodą i gotujemy, pieczarki obieramy i kroimy w paseczki smażymy i dodajemy do fasolki razem z pomidorami pokrojonymi w cząstki,groszkiem i śmietaną wymieszaną z mąką i gotujemy kilka minut.Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 28.07.2011 08:17
Lubię bardzo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak