Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa baba

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 szt
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
orzechy laskowe 100 gram
banan 2 szt
sok bananowy 200 ml
olej 200 ml
cukier 250 gram
sok cytrynowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa baba

Banany obrać,rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodać sok bananowy, olej i wymieszać.Do masy bananowej dodać zmielone orzechy i imbir.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy bananowej.Wszystkie składniki wymieszać razem i wyłożyć do wysmarowanej formy z kominkiem.Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st.c ok.50 minut.Po wystudzeniu posypać obficie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.02.2014 12:07
z chęcią bym się poczestowała
Rybciia 08.08.2013 08:39
pyszna!!! :-)
misia53 26.01.2013 17:52
tyle tu smacznych produktów ,że musi być smaczna....
sara1 08.05.2012 16:29
bardzo ciekawa ta baba
Maniek2 13.03.2012 09:53
super
smakoszek 23.09.2011 22:36
pyszna
ben-ka 28.07.2011 09:43
na pewno jest bardzo dobra.
Justa32 16.07.2011 19:35
puszna
Ania67 08.06.2011 00:42
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak