Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zielona po cesarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
szczaw 2 garście
ziemniaki 4 szt
kasza manna 2 łyżki
kapusta włoska kawałek
śmietana 2/3 szklanki
natka pietruszki
koperek
sól
cukier
przyprawa do zup
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zielona po cesarsku

Szczaw płuczemy,siekamy i zalewamy częścią wody,gotujemy.Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i zalewamy pozostałą wodą,wsypujemy kaszę i gotujemy.Kapustę kroimy w kostkę dodajemy do ziemniaków w połowie gotowania.Zupę łączymy ze śmietaną,szczawiem i doprowadzamy do wrzenia po czym dodajemy posiekaną zieleninę i doprawiamy do smaku.Podajemy z cząstkami jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak