Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słowackie kluseczki z brundzą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
mąka 20 dag
jajko 2 sztuki
słonina 20 dag
bryndza 20 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Słowackie kluseczki z brundzą

ziemniaki obieramy ucieramy na tarce odciskamy z soku dodajemy mąkę i jajka masę solimy lekko pieprzymy i dokładnie mieszamy formujemy wałki przypłaszczamy nożem i odcinamy małe kuleczki które prosto z deski do krojenia wrzucamy do garnka z gotującą się wodą osoloną gotujemy 6 minut wyjmujemy łyżeczką cedzakową na półmisku polewamy suto słoniną ze skwarkami a z wierzchu posypujemy pokrojoną bryndzą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak