Sposób przygotowania

Z tą samą pianką jest robiona tarta, tylko inne proporcje. Galaretkę rozpuszczamy w 250ml gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy tak aby była gęsta ale nie całkowicie sztywna. Pomału wlewamy ostudzoną galaretkę do śmietany, ciągle mieszając. Kilka truskawek rozgniatamy na mus truskawkowy z odrobiną cukru, zależy od tego jak chcemy żeby było słodkie. Inne truskawki kroimy na cząstki. W małych miseczkach nakładamy troszkę masy na to układamy truskawki, znowu masa i znowu truskawki, tak 3 warstwy ale ostatnią musi być masa śmietanowa. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po zastygnięciu miseczki zamaczamy w gorącej wodzie i wykładamy zastygniętą piankę na talerzyk, polewamy musem z truskawek i podajemy. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !