Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka gulaszowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 1/2 kg
pieczarki 15-20 dag
posiekana natka 1 łyżka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej
warzywa 1 op
ryż 1 op
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka gulaszowa z ryżem

Ryż z warzywami ugotuj wg. instrukcji w osolonej wodzie. Mięso pokrój w kostkę, przypraw, podsmaż na oleju. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na patelni na oleju. Dodaj pieczarki, podduś, przełóż do mięsa, wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i maggi, podduś. Podawaj z ryżem, posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.10.2012 13:20
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak