Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z piersi kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi kurczaka 2 szt
ogórki kiszone 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op
śmietana 18 proc 20 dag
sól
pieprz
włoszczyzna 1 (mała)
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z piersi kurczaka

Piersi kurczaka i włoszczyznę umyj, zalej wodą, ugotuj, ostudż. Odlej 3 szklanki wywaru, dodaj śmietanę, zagotuj. Dodaj namoczoną żelatynę, połącz. Kurczaka, włoszczyznę, jajka i ogórki pokrój w kostkę. Napełnij foremki do 3/4 wysokości, zalej wywarem, zamieszaj i schłodż w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 19.10.2011 09:55
uwielbiam
Lidia6 19.10.2011 09:55
uwielbiam
joanna77 26.07.2011 16:12
niezłe
romanrafal
romanrafal 21.07.2011 17:23
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak