Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski parzone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4łyżki
żółtko jajek
jajko
sól
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski parzone

Stopić masło w rondelku dodać 3łyżki wody,zagotować,dodać mąkę i wymieszać.Zdjąć z ognia ,przestudzić,dodać jajko ,żółtko i sól.Wyrobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce,aby stężało,kłaść łyżką na osolony wrzątek maleńkie kluseczki.Gotować krótko ,dopóki niewypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak