Sposób przygotowania

Z białek ubić sztywną pianę z dodatkiem cukru.Dodawać stopniowo po 1 żółtku.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą jajeczną.Wyłożyć ciasto na wysmarowaną blaszkę i piec ok.20 minut w 180 st.C.
Z ciepłego ciasta odciąć pasek o szerokości formy keksówki z półokrągłym dnem.
Formę wyłożyć folią spożywczą i wyłożyć w niej szerszy kawałek ciasta.Żelatynę rozpuścić i wystudzić.Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z żelatyną dodając 1 łyżkę cukru pudru. Odłożyć 2 łyżki śmietany do ozdoby.Owoce umyć osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.Połączyć ze śmietaną.Przełożyć do foremki wyłożonej ciastem.Przykryć odciętym kawałkiem ciasta.Dobrze schłodzić w lodówce.Wyjąć z formy,posmarować odrobiną śmietany i posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo fajnusi przepis
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo fajnusi przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zgadzam się z w/w
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !