Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z \"młodziutkich\"warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode buraczki 4
por
seler
marchewka 3
pietruszka
natka pietruszki
koperek
śmietana do zup
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
żeberka wieprzowe ok.600g
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z \"młodziutkich\"warzyw

Żeberka umyć i zalać ok.1,5 l zimnej wody. Wrzucić 3liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego. Ustawić pod pokrywką na małym ogniu. W tym czasie umyć i obrać warzywa (kupiłam cały pęczek młodej włoszczyzny z podanymi jarzynami). Buraczki zetrzeć na tarce, resztę pokroić. Gdy mięso będzie ugotowane, wyjąć je na talerz a do wywaru wrzucić warzywa. Zagotować, wrzucić pokrojone w kostkę mięso(bez kości) i ewentualnie kostkę bulionową na żeberkach(dla wzbogacenia smaku). Doprawić do smaku, Pod koniec zabielić śmietaną i dodać posiekane koperek i natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 03.06.2011 20:18
Pycha - uwielbiam wiosenne zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak