Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Umyte, osuszone filety pokroić na kotlety lekko rozbić . Natrzeć solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Cebulę drobno posiekać, papryki pokroić w wąskie paski. W garnku na maśle z oliwią zeszklić cebulę z papryką. Wlać piwo, rosół i doprawić tymiankiem, solą.,pieprzem .
Mięso panierować w mące, usmażyć na lekki rumiany kolor i przełożyć do sosu. Dusimy około 5 minut. Na sam koniec dodajemy szczyptę cukru i śmietankę. Mieszamy i trzymamy ok. 2 minutki na małym ogniu.Na środku półmiska położyć ryż, a wokół niego ułożyć kotleciki.Całość polać sosem z warzywami i udekorować natką pietruszki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Wygląda apetycznie. W piwnym sosie jeszcze nie próbowałam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    wariacje z kurczakiem - fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nniezłe z browarkiem
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale smaczna!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mojemu mężowi smakowało, mi jednak nie za bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !