Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo-selerowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
włoszczyzna 1 pęczek
pieczarki 40 dag
masło 2 łyżki
seler naciowy 2 lodygi
natka pietruszki
makaron 20 dag
sól
pieprz
śmietana 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo-selerowa

Włoszczynę ścieramy na tarce o grubych oczkach, gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i razem z cebulą podsmażamy na maśle, dodajemy do warzyw. POd koniec gotowania dodajemy pokrojony cieńko seler naciowy. Zagęszczamy zawiesiną. Doprawiamy. Podajemy z makaronem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak