Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z buraków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1 szklanka
zsiadłe mleko 1 litr
buraki 5 szt
rzodkiewki pęczek
koperek
szczypiorek
sól do smaku
pieprz
cukier do smaku
ogórki 2 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z buraków

Buraczki dokładnie myjemy,zalewamy wrzącą wodą i gotujemy do miękkości,następnie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Ogórki myjemy obieramy ,kroimy na pół usuwamy pestki i kroimy w paseczki razem z umytymi rzodkiewkami.Mleko łączymy ze śmietaną roztrzepujemy trzepaczką dodajemy buraczki,rzodkiewki,ogórki posiekana zieleninę oraz pokrojone w cząstki jajka.Doprawiamy do smaku i odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.12.2011 00:05
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak