Sposób przygotowania

Banana kroimy w ukośne talarki, a następnie na każdym waflu staramy się ułożyć kwiatka (jak na zdjęciu), na środek dajemy łyżeczkę dżemu. Czekoladę rozpuszczamy razem z mlekiem w kąpieli wodnej lub nad parą – polewamy nią wafle. Na sam koniec sparzamy jedną cytrynę i obkrawamy z niej skórkę (tak aby była długa serpentyna), a następnie dekorujemy deser. Sokiem z cytryny lekko skrapiamy banany (nie ściemnieją tak szybko, a poza tym deser będzie miał smaczny cytrynowy aromat).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    piekny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika58

    smakowicie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale by mi się teraz przydał taki deserek:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !