Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz po wrocławsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
buraki 4 szt
ogórki kwaszone 2 szt
margaryna 1 łyżka
koperek
śmietana 2/3 szklanki
mąka 1 łyżka
kiełbasa biała 15 dkg
sól
pieprz
cukier
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz po wrocławsku

Buraczki myjemy płuczemy i zalewamy wrzącą wodą gotujemy do miękkości,odcedzamy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Ogórki obieramy i kroimy w paseczki dodajemy tłuszcz,skrapiamy wodą i dusimy do miękkości,następnie łączymy z pozostałą wodą,buraczkami posiekanym koperkiem oraz śmietaną wymieszaną z mąką,chwilkę gotujemy i doprawiamy do smaku.Kiełbasę wkładamy do gorącej wody i podgrzewamy ok 10 min,sparzoną wyjmujemy z wody obieramy i kroimy w plasterki.Barszcz nalewamy do talerzy wkładamy kiełbasę i podajemy.Podajemy osobno z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.06.2011 08:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak