Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maragaryna 1/4 kostki
ser półtusty 25 dag
cukier 0.5 szkalnki
kakao 1 łyżeczka
cukier waniliowy 0,5
winogrona
dżem truskawkowy
cytryna
jajko 1
wafelki ryżowe 1 (cienkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowy deser

Ser biały mielimy. Żółtko, miękką margarynę oraz cukier puder miksujemy na jednolitą masę, a następnie dodajemy zmielony ser biały i dalej miksujemy, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białka i delikatnie mieszamy ręką. Ser dzielimy na 2 części, a następnie jedną z nich mieszamy z kakaem, a drugą z cukrem waniliowym. Gotowe masy serowe nakładamy pojedynczo na wafle ryżowe lub też tworzymy dowolne kompozycje, dekorujemy dżemem i świeżymi owocami np. winogronami. Ja dla ładniejszego efektu dodałam sparzoną i startą skórkę cytryny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 03.06.2011 17:40
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak