Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuropatwy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuropatwy 3
sól
słonina 30dag
pieprz
masło łyżka
jabłka 1kg
śmietana szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kuropatwy z jabłkami

Oczyścić i umyć kuropatwy natrzeć solą i pieprzem,owinąć plasterkami słoniny ,obwiązać bawełnianą nitką,ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika piec 30min.Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić w grube plastry ,ułożyć w brytfannie .Na jabłkach położyć zrumienione kuropatwy bez nici,polać stopionym masłem i śmietaną dusić pod przykryciem 20min.Podawać na wyłożonym jabłkami półmisku ,polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 29.11.2011 20:05
tylko problem gdzie upolować kuropatwy
kate.500 08.08.2011 11:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak