Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po węgiersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
cebula 2 szt
papryka czerwona 3 szt
pieczarki 10 szt
ketchup 5 łyżek
sól
pieprz
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po węgiersku

Oczyszczonego kurczaka myjemy kroimy na 4 części i zostawiamy na 20 min.,następnie posypujemy mąką i zarumieniamy na rozgrzanym tłuszczu,skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Cebulę,paprykę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę następnie podsmażamy.Pod koniec duszenia dodajemy do kurczaka razem z pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością wody i ketchupem,doprawiamy do smaku.Podajemy z ziemniakami kluskami,kaszą i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.01.2012 21:21
pyszny
dorotka0000025 18.08.2011 21:26
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak