Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą i kaszą jaglaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
groch 25 dkg
kasza jaglana 1 szklanka
cebula 2 sztuki
olej 3 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą i kaszą jaglaną

Kaszę wrzucić do podgotowanej kapusty i gotować tak długo aż kasza zacznie strzelać. Osobno gotujemy groch, a następnie go przecieramy przez sito. Cebulę kroimy w kosteczkę i pieczemy na oleju do uzyskania złocistego koloru. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 10.06.2011 07:30
Ciekawe połączenie.
Anna142 05.06.2011 09:43
Takie świąteczne bardziej danie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak