Sposób przygotowania

ciasto:
2 szklanki maki
2 jajka
1 szklanka wody gazowanej
1,5 szklanki mleka
szczypta soli

wszystkie skladniki na ciasto wyrabiamy, na patelni rozgrzewamy łyzke oleju, poczym wlewamy to do ciasta i mieszamy, a nastepnie pieczemy nalesniki.

Kapuste kroimy i gotujemy do miękkości, cebule drobno kroimy w kostke i smażymy na łyzce margaryny, mieso mielimy w maszynce. Nastepnie do zmielonego mięsa dodajemy odciśniętą kapustę, usmażoną cebulę, 2 jajka oraz do smaku sół, pieprz, jarzynke - wyrabiamy farsz. Na środek kazdego naleśnika układamy troche farszu, a następnie składamy kroikiety i panierujemy w jajku i bułce, smażymy po obu stronach na złoty kolor.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    poezja ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    bardzo lubię takie krokiety ale ja dodaję jeszcze pieczarki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !