Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w pomidorowej \"kołderce\"

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
mąka 3 łyżki
jajko 1 sztuka
olej 5 łyżek
sól 1 szczypta
woda 2 szklanki
olej 0,5 szklanki
przecier pomidorowy 2 słoiczki
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 1 słoik
cebula 3 sztuki
papryka mielona 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w pomidorowej \"kołderce\"

Filety natrzeć solą, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone ułożyć w wysokim szkalnym naczyniu i układać warstwami: papryka konserwowa pokrojona w cienkie plastry, cebulą w półksiężyce, ogórkiem pokrojonym w słupki. Ostatnia warstwa ma być warzywna. Zalać sosem przygotowanym z : z zagotowanej wody, oleju, przecieru, przypraw i octu. Cała ryba powinna być zalana sosem. Odstawić do lodówki po ostygnięciu na 2 dni. I podawać na zimno z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.06.2011 10:10
Robię taką rybę ale nie sandacza.bo go nie mam:)
suzana 03.06.2011 12:37
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak