Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane w sosie smietanowo-jajecznym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
śmietana 200 ml
ser żółty 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka 2 łyżki
czosnek wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane w sosie smietanowo-jajecznym

Ziemniaki najlepiej malutkie ugotować w mundurkach ok.10 minut.Obrać i przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.Czosnek przecisnąć przez praskę,wymieszać z jajkami i śmietaną.Przyprawić pieprzem i solą.Polać poukładane w naczyniu ziemniaki,posypać startym serem i zapiekać w piekarniku ok.20 minut w 200 st.C. gotową potrawę posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 15.08.2013 20:44
Smaczna odmiana dla ziemniaków.
Seba 25.11.2012 11:18
super
misia53 24.10.2012 12:29
fajny pomysł
IZABELA29 24.02.2012 08:29
smacznie
ben-ka 22.02.2012 20:37
świetny przepis
smakoszek 22.10.2011 23:26
lubię takie zapiekanki
Krystyna32 22.07.2011 09:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak