Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką, przełóż do garnka, zalej posoloną wodą, doprowadż do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 8-10 minut.Następnie je odcedż, przestudż i obierz z łupinek. Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jajkami i śmietaną. Sos przypraw solą i pieprzem. Polej nim ziemniaki w formie. Ser zetrzyj na tarce o dużych otworach, posyp wierzch zapiekanki. Formę z ziemniakami wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperarury 200 stopni i zapiekaj 20 minut. Natkę posiekaj, posyp gotową zapiekankę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawe
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !