Sposób przygotowania

2 podwójne budynie gotujemy według przepisów na opakowaniu. Do gorącego budyniu wsypujemy jedną galaretkę. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Margarynę kroimy na kawałki. Dodajemy do wystudzonego budyniu. Wszystko dokładnie miksujemy.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietanę ubijamy. Wlewamy do niej wystudzoną galaretkę(najlepiej lekko tężejącą już).
Blaszkę wykładamy herbatnikami. Wykładamy masę budyniową. Kładziemy drugą warstwę herbatników. Herbatniki smarujemy masą krówkową. Znowu układamy herbatniki, a na nie wykładamy bitą śmietanę. Wierzchnią warstwę stanowią herbatniki. Polewamy je polewą czekoladową.
Odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Smacznego:-)))

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !