Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatnikowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 duża paczka
budynie śmietnkowe 2 podwójna porcja
margaryna 1 kostka
galaretka 2
śmietana kremówka
masa krówkowa
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatnikowiec

2 podwójne budynie gotujemy według przepisów na opakowaniu. Do gorącego budyniu wsypujemy jedną galaretkę. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Margarynę kroimy na kawałki. Dodajemy do wystudzonego budyniu. Wszystko dokładnie miksujemy.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietanę ubijamy. Wlewamy do niej wystudzoną galaretkę(najlepiej lekko tężejącą już).
Blaszkę wykładamy herbatnikami. Wykładamy masę budyniową. Kładziemy drugą warstwę herbatników. Herbatniki smarujemy masą krówkową. Znowu układamy herbatniki, a na nie wykładamy bitą śmietanę. Wierzchnią warstwę stanowią herbatniki. Polewamy je polewą czekoladową.
Odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 14.03.2013 12:06
wygląda apetycznie
misia53 25.10.2011 15:52
świetne ciasto
Wacław 13.09.2011 11:42
pyszny deser !
Iwusia 03.09.2011 22:26
pycha !
smakoszek 09.08.2011 17:33
pyszne ciasto
Natalia/tubisiek 05.08.2011 22:07
super ciasto :)
Dorota59 08.07.2011 16:03
apetyczny
agnieszka137 11.06.2011 10:36
super ciasto
gosia47-47 03.06.2011 10:09
pięknie wygląda
Sylwia88 03.06.2011 09:57
pycha
halina17 03.06.2011 09:46
smaczne
halinka1011 03.06.2011 09:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak