Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na korpusie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus
marchew
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebulka
przyprawa uniwersalna
rosołki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na korpusie

Rosół dzisiaj robimy na korpusie :) Więc tak do zimnej wody wkładamy korpus do tego liść laurowy, 2 ziele angielskie, 2 marchewki pokrojone w talarki, 3 łyżki przyprawy uniwersalnej, 2 kostki rosołowe. Gotujemy na małym ogniu aby się sklarowała pod koniec dodajemy cebulkę podpieczona na gazie i gotujemy chwile wyjmujemy cebulkę i wyrzucamy a smak rosołu jest niebiański :)
W drugim garnku zagotować wodę dodając szczyptę wody. Wrzucić makaron i gotować do uzyskania oczekiwanej miękkości makarony.
Do talerza wrzucić ugotowany makaron, zalać rosołkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 22.02.2024 15:27
Nie no szanujmy się co to za przepis
Smakosz6 07.09.2011 08:30
chyba warzylion;)
evita0007 03.06.2011 10:52
a co to ten ważylion ?
SmacznaPyza 03.06.2011 09:32
raczej na kostkach i warzylionie a nie na korpusie...fuj!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak