Sposób przygotowania

Rosół dzisiaj robimy na korpusie :) Więc tak do zimnej wody wkładamy korpus do tego liść laurowy, 2 ziele angielskie, 2 marchewki pokrojone w talarki, 3 łyżki przyprawy uniwersalnej, 2 kostki rosołowe. Gotujemy na małym ogniu aby się sklarowała pod koniec dodajemy cebulkę podpieczona na gazie i gotujemy chwile wyjmujemy cebulkę i wyrzucamy a smak rosołu jest niebiański :)
W drugim garnku zagotować wodę dodając szczyptę wody. Wrzucić makaron i gotować do uzyskania oczekiwanej miękkości makarony.
Do talerza wrzucić ugotowany makaron, zalać rosołkiem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    raczej na kostkach i warzylionie a nie na korpusie...fuj!
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    a co to ten ważylion ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    chyba warzylion;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !