Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe koperty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 8 szt
musztarda 4 łyżki
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
czosnek 8 ząbków
majeranek
oregano
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe koperty

Kotlety rozbij na bardzo cienkie plastry. Posyp je solą i pieprzem oraz suszonymi ziołami. Czosnek obierz, potnij w cienkie plasterki. Sznycle cienko posmaruj musztardą. Na mięsie ułóż plasterki czosnku. Płaty złóż na pół. Jajka zmiksuj z mąką i mlekiem. Kotlety zanurzaj w cieście, kładż na mocno rozgrzany olej i smaż na złoty kolor po 3-4 minuty z obu stron. Podawaj z ryżem oraz sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.09.2011 16:20
Takich jeszcze nie robiłam, ale muszę koniecznie wypróbować.
Izabela/bella81 03.06.2011 09:37
świetne, na pewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak