Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe trójkąciki przekładane masą serową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1/3 szklanki
mąkapszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
agrest 30 dag
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier waniliowy 1 op
sok z cytryny 2 łyżeczki
twaróg 50 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe trójkąciki przekładane masą serową

Jaja rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubuj na sztywno, pod koniec dosypując cukier. Połącz z żółtkami, dodaj obie mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Biszkopt rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni temperatury. Piecz 20 minut , wystudż i rozetnij na 2 placki. KREM;agrest zalej połową szklanki wody, dosyp 3 łyżki cukru. Gotuj 10 minut. Żelatynę namocz, rozpuść podgrzewając.Śmietanę ubij na sztywno. Połowę bitej śmietany połącz z twarogiem, resztą cukru , cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Dodaj żelatynę i agrest, wymieszaj. Placki przełóż kremem. Na wierzchu rozsmaruj pozostałą śmietanę, schłodż. Gotowe ciasto potnij na trójkąty, udekoruj agrestem i drobno startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak