Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO IMIENINOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1 szkl
cukru 1 szkl
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
Masa budyniowa:
mleczko 1/2 l
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
cukru 3/4 szkl
mąki tortowej 2 łyżki
margaryna 1 kostka
aromat śmietankowy
kolorowa posypka
polewa czekoladowa
herbatniki 1 op.
Biszkopt 8 szt
jajko 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO IMIENINOWE

BISZKOPT;
BIAŁKA UBIJAMY Z CUKREM, DODAJEMY ŻÓŁTKA A NASTĘPNIE MĄKĘ I PROSZEK, PIECZEMY 15 MIN. STUDZIMY.
MASA BUDYNIOWA;
400 ML MLEKA ZAGOTWUJEMY Z CUKREM, POZOSTAŁE MIESZAMY Z MĄKĄ I WLEWAMY DO WRZĄCEGO MLEKA I CHWILE GOTUJEMY, STUDZIMY , MARGARYNĘ UCIERAMY STOPNIOWO DODAJĄC MASĘ BUDYNIOWĄ I AROMAT. MASĘ WYKŁADAMY NA BISZKOPT, HERBATNIKI NASĄCZAMY W WÓDCEI UKŁADAMY NA MASĘ, POLEWĘ PRZYGOTOWUJEMY WEDLE PRZEPISU NA OPAKOWANIU I POLEWAMY HERBATNIKI I DEKORUJEMY POSTPKĄ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak