Sposób przygotowania

Ananasa rozetnij na ćwiartki i wytnij z nich twardy środek. Miąższ odetnij ostrym nożem od skórki i pokrój na kawałki wielkości 3 x 5 cm. Melona przekrój na pół, oczyść z pestek, miąższ oddziel od skórki i pokrój na takie same kawałki jak ananasa. Renklody umyj, wyjmij z nich pestki, pokrój je na ćwiartki.
Kawałki owoców na przemian nadziewaj na łodygi trawy cytrynowej. Jeżeli łodygi są za grube, dziel je na połowy. Imbir obierz, pokrój na cienkie plasterki. Papryczkę chili oczyść z nasion i pokrój w talarki. W rozpuszczonym maśle smaż nie dłużej niż 3 minuty imbir i papryczkę chili, skrop sokiem z limonki, dodaj miód, cynamon, dżem, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut i tym samym sosem smaruj szaszłyki.
Szaszłyki układaj na grillu i, obracając je piecz 5-7 minut. Udekoruj je miętą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !