Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, gdy ostygną obierz je ze skorupki. Szersze końce lekko zetnij tak, aby jajka można było postawić. Zrób nacięcie na \"pyszczek\".
Ogórek umyj, pokrój w plasterki, a te na połówki i włóż do otworów na \"pyszczki\". Jako \"oczka\" wetknij goździki. Z pozostałych kawałków ogórka zrób nóżki.
Szczypiorek opłucz, drobno posiekaj i posyp nim żabki. Marchewkę obierz, pokrój w talarki. Wykrój z nich kwiatki. Środki kwiatów ozdób przekrojonym na pół groszkiem.Liście zielonej sałaty rozłóż na talerzu, posadź na nich \"żabki\", obłóż je marchewkowymi kwiatkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawie brzmi szkoda że nie ma zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !