Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
pieczarki 30 dag
cebula
patyczki do szaszłyków
olej
Kucharek przyprawa do potraw
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pieczarkami

Filet myjemy,kroimy w kostkę.Pieczarki obieramy kroimy w kostkę,tak też postępujemy z papryką i cebulą.
Olej mieszamy z kucharkiem i odrobiną oregano-będzie do posmarowania szaszłyków.
Na patyczki nabijamy filet,paprykę,pieczarkę,filet,cebulę (lub w innej kolejności).
Smarujemy tak przygotowane szaszłyki olejem.Układamy na tacce do grilla i grillujemy.Co jakiś czas obracamy patyczki i smarujemy ponownie olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 29.01.2014 08:03
pyszne szaszlyki
Anna133 10.01.2012 18:07
ciekawe jak smakuje ;)
ana00 02.06.2011 22:02
można również piec piekarniku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak