Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 8 plastrów
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
makaron 20 dag
połówki pomidorów suszonych 4 szt
Zielone szparagi kilka
ziarna słonecznika 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
parmezan 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle po włosku

Schab rozbij, oprósz solą i pieprzem. Jajko roztrzep. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach, 2/////////3 wymieszaj z tartą bułką. Mięso panieruj w mące, jajku i serze z tartą bułką. Kotlety smaż po 4 minuty z każdej strony. Pomidory drobno pokrój. Szparagi oraz makaron ugotuj, odcedż. Szparagi potnij w paski podsmaż z pestkami i pomidorami. Wymieszaj z makaronem. Podawaj z mięsem . Posyp resztą sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.06.2011 09:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak