Sposób przygotowania

Mąkę, śmietanę, masło i jajka siekać na stolnicy, tak długo, aż powstanie jednolite ciasto, potem zawinąć w ściereczkę i położyć na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia ciasto cienko rozwałkować i wycinać kwadraty o boku 10 cm. Brzegi posmarować żółtkiem. Na środek kwadratu położyć konfitury i zgiąć na pół, zlepić brzegi i upiec na złoty kolor w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    bardzo lubię ciasto francuskie, więc jestem na TAK:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !