Sposób przygotowania

600 ml mleka i cukier zagotować. Do 200 ml mleka dodać budynie i dokładnie wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń i mieszać, aż zgęstnieje. Gotowy pozostawić do przestygnięcia. Do zimnego budyniu dodawać margarynę ciągle miksując, na jednolitą masę. Wstawić do lodówki.

W garnku zagotować szklankę wody, dodać margarynę i rozpuścić. Dodać mąkę wymieszaną z kakao, ciągle mieszając, aż ciasto będzie szkliste i będzie odchodziło od garnka. Pozostawić do przestygnięcia. Do zimnego ciasta dodać jajka oraz proszek do pieczenia i zmiksować na jednolitą masę. Ciasto wyłożyć na blachę ok 40x30cm . Piec w temp. 230\'C ok 12 min, następnie ok 15 min. w temp 160\'C. Ciasto przekroić na pół i posmarować kremem. Posypać cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniała :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Jeden z moich ulubionych deserów... Oj narobiłaś mi ochoty:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    na pewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszne !
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetycznie wygląda to ciasto, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Fajny pomysł:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    W składnikach nie ma czekolady, więc dlaczego "czekoladowa"?.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !