Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody morelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Morela 25 dag
cukier puder 10 dag
śmietanka 200 ml
polewa czekoladowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Lody morelowe

1. Śmietankę wstawiamy na ok 3 godz do lodówki. Ubijamy na sztywno.
2. Morele sparzamy, usuwamy skórki i pestki. Kilka odkładamy do dekoracji. Miąższ kroimy w duże kawałki i miksujemy. Mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy śmietankę i ponownie mieszamy.
3. Masę przekładamy do małych plastikowych pojemników i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy na 30 min do zamrażalnika. Wyjmujemy i energicznie mieszamy. Mrozimy jeszcze 2,5 godziny.
4. Polewę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Lody wyjmujemy z pojemników i dekorujemy polewą i morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.12.2011 00:09
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak