Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
margaryna 200 g
irish cream 140 ml
cukierki krówki 200 g
czekolada 0,5 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream

Cukier utrzeć z margaryną. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Do jednolitej masy dolewamy Irish Cream i ponownie miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy aż połączą się składniki. Cukierki \"Krówki\" tniemy na trzy części. Czekoladę kroimy w drobną kostkę - wrzucamy i chwilkę miksujemy ( ok 5 s ). Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 min. w temp. 180\'C. Gotowe letnie ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.12.2013 18:42
wygląda super!
czekoladka_m 30.08.2013 12:57
już czuję ten boski smak...
Angelika10 08.04.2013 00:05
pyszna taka :)
Motorek 04.03.2013 18:09
Przepyszna
RenataZ-et 15.08.2012 11:13
rewelacja
wrona891 11.09.2011 23:08
fajny przepis
banditka 11.06.2011 10:38
jaki ladny prezent :)
IlonaAlbertos 02.06.2011 23:52
Apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak