Sposób przygotowania

Rabarbar obierz, pokrój na kawałki. Włóż do garnka, dodaj sok wiśniowy i 1 szklankę cukru. Gotuj 2 minuty. Rabarbar osącz, wystudż i wymieszaj z 2 łyżkami cukru. Margarynę utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Ucierając kolejno wbijaj żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami dosypuj do ucieranej masy. Blaszkę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto, rozłóż na nim rabarbar. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Białka ubij z cukrem pudrem na sztywno. Pod koniec ubijania dosyp proszek na kisiel. Różową pianę nałóż na gorące ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni. Piecz aż wierzch dobrze się wysuszy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !