Sposób przygotowania

1. Śmietanę ubijamy chwilę z cukrem waniliowym. Kefir miksujemy z miodem. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Wkładamy do zamrażalnika na 3 godziny. Co pół godziny mieszamy.
2. Pomarańcze sparzamy i wyciskamy sok. Z 1 ścieramy skórkę. Sok gotujemy z cukrem. Gdy zgęstnieje, dodajemy skórkę. Studzimy i mieszamy z likierem. Polewamy lody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    na pewno skorzystam z przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przepis na lody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !