Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać miękką margarynę i ciągle miksując dodawać po łyżce sera. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki ugotowanej zimnej wody. Gdy napęcznieje dodać ponownie 1/4 szklanki gorącej wody i energicznie wymieszać, aż się rozpuści. Dodać do żelatyny łyżkę masy serowej i wymieszać, a następnie wlać do masy serowej i miksować ok 3 min. Po tym czasie rozlać - ja użyłam silikonowej formy do muffinek. Wsypać na dno formy ananasa zalać do połowy masą serową i ponownie wsypać ananas i zalać masą. Wstawić na ok 12h. do lodówki. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !