Sposób przygotowania

Upiec biszkopt według swojego przepisu.
Po przestudzeniu biszkopt przeciąć na trzy placki.
Każdy z nich nasączyć sokiem z brzoskwiń.
W gorącej wodzie rozrobić galaretkę i schłodzić.
Śmietanę ubić prawie na sztywno ( musi być bardzo dobrze schłodzona ), pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i chwilę jeszcze ubijać.
Na pierwszy placek wyłożyć dżem i część masy śmietanowej, przykryć drugim plackiem.
Na tym placku ułożyć kolejną warstwę masy ( część zostawić do posmarowania ścianek ciasta dookoła ) a następnie pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Przykryć ostatnim plackiem i całość lekko docisnąć.
Resztą śmietany posmarować dookoła ciasto, polać wierzch polewą i obsypać posypką boki i górę ciasta.
Na koniec posypać ciasto perełkami, gwiazdkami i śnieżynkami cukrowymi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Piękne ciasto!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Brzoskwinie, bita śmietana, czekolada.... Prawdziwa rozkosz dla podniebienia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    slicnzy
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    COS PIEKNEGO
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    Mniamuśne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe i takie czekoladowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    tyle pyszności w jednym
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne ciacho
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne ciacho
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki za miłe komentarze :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !