Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny Baranek cytrynowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 50 g
mąka 0,5 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 5 łyżeczek
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól szczypta
aromat cytrynowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny Baranek cytrynowy

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na jednolitą masę. Dodać sól, jajko i ponownie ucierać. Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do powstałej masy i ciągle ucierając dodawać olejek. Formę do pieczenia natłuścić a następnie wlać ciasto. Piec ok 30 min w temp. 180\'C. Gotowego baranka pozostawić do przestygnięcia a następnie za pomocą pisaków do ciast udekorować wg uznania. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 07.04.2014 18:44
ale on wesoły
olkaaa 13.09.2013 07:39
wygląda super
Natalia/tubisiek 20.05.2013 20:58
wyszedł prześlicznie :)
czekoladka_m 02.05.2013 10:18
Ale słodziak:)
Motorek 15.02.2013 08:40
piękny
RenataZ-et 03.01.2013 20:48
śliczny :)
Angelika10 13.11.2012 08:30
świetny
daria2911 07.04.2012 11:41
piękny
cooleczka 18.02.2012 19:49
ładny :)
cooleczka 18.02.2012 19:49
ładny :)
cooleczka 18.02.2012 19:49
ładny :)
Kas2 15.01.2012 09:36
śliczny jest!
Wafelek2601 13.12.2011 07:45
super
patusia 23.11.2011 23:59
Słodki
MarianM 30.09.2011 23:07
fajny kolorowy baranek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak