Sposób przygotowania

Podgotowane w osolonej wodzie, ostudzone i pokrojone w plastry ziemniaki podzielić na dwie części.
Jedną z nich ułożyć na dno formy do zapiekania wysmarowanej masłem.
Na reszcie masła podsmażyć pokrojonego w plasterki pora, dodać do smaku soli i pieprzu i wyłożyć na ziemniaki.
Fileta z dorsza umyć, dokładnie osuszyć, posolić i popieprzyć, pokroić na cienkie paski, obtoczyć w mące i podsmażyć na złoty kolor z obu stron.
Ułożyć dorsza na warstwie pora.
Na rybę ułożyć umyte i pokrojone w plastry pomidory, posolić i posypać je papryką.
Na pomidory ułożyć pozostałe ziemniaki.
Na sam wierzch ułożyć plastry żółtego sera.
Zapiekankę wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać 20-25 minut.
Można podać z ketchupem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Zapiekanka w sam raz dla mnie:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Często podobnie kombinuję z zapiekankami.Za każdym razem zmieniam jakieś składniki i zawsze mam nowe danie.
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    bo zapiekanka to zawsze wychodzi inna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !