Sposób przygotowania

Boczek drobno pokroić i przesmażyć, dodać ugotowaną i przekrojoną na pół brukselkę, posolić i popieprzyć, wymieszać.
Orzechy umieścić w czystej ściereczce i tłuczkiem do mięsa rozdrobnić, przesmażyć na maśle i dodać do brukselki.
Wymieszać i w miarę potrzeby dosolić i doprawić pieprzem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    nigdy nie wykorzystywałam brukselki do sałatek. Ciekawy pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cóż mam powiedzieć....nie znoszę brukselki, ale Twoja sałatka wygląda tak apetycznie, że chętnie bym spróbowała :-)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ja lubię brukselkę i tak pokombinowałam. Sałatka była dobra, ale jak ktoś nie lubi to mu nie posmakuje. Pyzuniu Ty masz tak jak mój mąż, On też nie cierpi brukselki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ja bardzo lubię brukselkę, ale zawsze mi brak pomysłów na jej przygotowanie. Stąd też zawsze zupa albo brukselka z bułką tartą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !