Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
pieczarki 25 dkg
sos sojowy 3 łyżki
imbir 1 łyżeczka świeżo startego
wino czerwone wytrawne 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż po chińsku

Ryż ugotować na półtwardo .Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki ,papryki umyć wyjąć gniazda nasienne i pokroić w ukośne paski.Cebulkę pokroić w krążki. Do woka wlać oliwę i rozgrzać, wrzucić warzywa z grzybami i smażyć ok. 3 minut,cały czas mieszając .Następnie dodać imbir,sos sojowy i wino.Ryż wymieszać z warzywami i doprawić solą i pieprzem. Chwilę podgrzewamy ok. 2 minuty i podajemy np; z kotlecikami z wątróbki lub ze swoim ulubionym mięskiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.08.2012 10:54
super
PaniMISIOWA 28.12.2011 08:12
super
eli82 12.09.2011 18:59
mniam
eli82 12.09.2011 18:59
mniam
magical66 23.08.2011 23:22
ale kolorowo :)
gacopierz23 04.06.2011 21:52
zdrowe i smaczne
Misiek1 03.06.2011 05:55
Na pewno by mi smakował:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak