Sposób przygotowania

Ryż ugotować na półtwardo .Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki ,papryki umyć wyjąć gniazda nasienne i pokroić w ukośne paski.Cebulkę pokroić w krążki. Do woka wlać oliwę i rozgrzać, wrzucić warzywa z grzybami i smażyć ok. 3 minut,cały czas mieszając .Następnie dodać imbir,sos sojowy i wino.Ryż wymieszać z warzywami i doprawić solą i pieprzem. Chwilę podgrzewamy ok. 2 minuty i podajemy np; z kotlecikami z wątróbki lub ze swoim ulubionym mięskiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Na pewno by mi smakował:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    zdrowe i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    ale kolorowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !