Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lwowskie ziemniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki małe 1 kg
sok z cebuli 1 szklanka
masło 3 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lwowskie ziemniaczki

Masło topimy , wrzucamy oczyszczone ziemniaczki. Smażymy aż będą miekkie i dobrze podsmażone. Dodajemy sok z cebuli i przekładamy do piekarnika, zapiekamy około 1 godzinę, doprawiamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak